Skip to main content

Heb je geen tijd om uitgebreid te koken? Maak dan deze broccoli courgettesoep. Je bent binnen 25 minuten klaar! De soep heeft overigens nog allerlei gezondheidsvoordelen. Zo bevatten broccoli en courgette enorm veel vezels. Dit zijn goede voedingsstoffen voor je darmbacteriën en ze zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent. Een kommetje van deze soep zal je dus enorm vullen. Daarnaast bevatten de groenten veel vitamine C; een vitamine die je in deze tijd van griep en virussen goed kunt gebruiken.

Wist je dat veel herfstgroenten rijk zijn aan vitamine C? Dit heeft de natuur niet zonder reden gedaan. In de herfst begint ook het griepseizoen en vitamine C versterkt je weerstand tegen virussen. Het stimuleert namelijk de werking van witte bloedcellen en de aanmaak van antilichamen.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 ml water
  • 8 cherry tomaatjes
  • (Vegan) feta
  • Olijfolie met truffelaroma
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze

  1. Fruit de knoflook en ui in een soeppan met 1 el kokosolie.
  2. Doe na 5 min. de gesneden broccoli en courgette erbij. En voeg 400 ml water toe + wat zout en peper.
  3. Laat het geheel rustig koken voor 15 min.
  4. Snij ondertussen de tomaatjes in tweeën en rooster deze in de oven of in een koekenpan. Kies je voor de oven dan verwarm je deze op 200-220 graden en rooster ze ongeveer 15 min. 
  5. Is de timer gegaan? Haal de soeppan van het vuur en pak je staafmixer erbij. Blend alles tot een glad geheel.
  6. Schenk de soep in kommetjes en voeg de cherry tomaatjes, (vegan) feta en een scheutje olijfolie met truffelaroma toe.