Skip to main content

Hou je net als ik van romige soepen, maar eet je geen dierlijke producten, zoals room, slagroom of crème fraîche? Gebruik dan een plantaardige kookroom, zoals room van rijst, haver of soja. Deze mosterd prei soep is lekker romig en dik door de rijstroom en door de zoete aardappelen. Bekijk hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks prei
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige kookroom (bijv. Alpro rijst cuisine)
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • Verse kruiden naar keuze (bijv. koriander of peterselie)

Zo maak je de soep:

  1. Fruit de ui en knoflook in de pan.
  2. Snij de prei in ringen en voeg deze toe aan de pan.
  3. Voeg na een paar minuten de zoete aardappelen (gesneden) en groentebouillon toe. Laat nu alles zachtjes 20 minuten koken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de rijstroom en mosterd toe. Roer alles nog een keer goed door en ga aan de slag met de staafmixer.
  5. Garneer met verse kruiden naar keuze; bijvoorbeeld koriander of peterselie.